Esettanulmány videó készítés

Az EuroSolid Zrt. által támogatott @3DEXPERIENCE® Works SOLIDWORKS StartUp új vállalkozások számára hirdetett programja, lehetőséget biztosít a legkorszerűbb tervezést támogató szoftverek bevezetésére, könnyű átállást biztosítva a hagyományos asztali verzióról, a felhőalapú tervezésre.

Az egyik támogatott startup a Respray Solutions, akik újragondolták a dezodorhasználatot a környezetvédelem jegyében. Nagyon izgalmas feladat volt, hiszen a Respray már elindult hódító útjára, megtörtént az első éles bevezetése is az újratöltő automatának a budaörsi Rossmann üzletben.

Előkészületek

A megkeresés Facebookon keresztül érkezett esettanulmány videó elkészítésére. Hajnalka megkeresése és közös egyeztetések után másnap ott volt az árajánlat. Terepszemlén az operatőrrel megnéztük és dokumentáltuk a helyszíneket, ami később a forgatókönyvhöz elengedhetetlen. Fontos megjegyezni, hogy ilyenkor folyamatos egyeztetések vannak a megbízó és megbízott között, hogy egyetlen ponton se menjünk el egymás mellett. Mindenkinek ugyanaz a koncepció legyen a fejében a forgatási napra, és akkor nem lesznek kellemetlen meglepetések.

Terepszemle - Respray
BME Z10 terepszemle

Ezután bekértük az esettanulmény videó interjú kérdéseit és a válaszokat, elkészült a forgatókönyv, majd a diszpó is. Közben természetesen összeállt a stáb, sok egyeztetés az operatőrrel, és jöhet a forgatási nap. Ha mindent jól előkészítettünk és megterveztünk, akkor a forgatási nap már szinte ünnepnap. Végigmegyünk sorban a diszpón, már mindenki tudja és teszi a dolgát. Ezeken a folyamatokon mindig van mit csiszolni, és minden projektből mi is tanulunk valamit, amitől jobbá, és könnyebbé tudjuk tenni a közös munkákat.

Forgatási nap

Reggel 7-kor kezdtünk a BME Z10-ben. Bekészültünk az interjúkra Andorral és Gergővel az egyik fűtött irodába és 8-túl már forogtunk is. A két interjúra 1 óra volt tervezve, ezt 5 perccel léptük túl, cserébe az átállások gyorsabban mentek, mint terveztem, szóval nagyon jól haladtunk.

Esettanulmány videó interjú fogatása - werk
Interjú forgatás

Innentől vágóképeztünk a srácokkal. Kellettek irodai jelenetek, közös jelenetek, fejlesztési jelenetek valamint a Rossmannban folytattuk a napot, hogy valós környezetben is meg tudjuk mutatni az automatát. Itt sem kellett sokat rögtönözni, minden elő volt készítve, hogy milyen vágóképeket szeretnék látni a forgatókönyv alapján.

Technika és a stáb

Blackmagic kamerákkal forgattunk. Az interjúkat egy Pocket 6K és egy Pocket 6K Pro-val rögzítette Peti, a vágóképeket pedig a 6K Pro-val forgattuk végig. A hangot hangmérnök (Gergő) rögzítette. Világítást főleg az interjúkhoz használtunk, a műfaj nem igényelt a vágóképekhez extra fényeket, csak feketéket használtunk néha. A gyártásvezető Kriszta volt most is, én magam pedig a rendezőként jelentem meg.

Utómunka

Mintha reklámfilm lenne. Amikor ennyire jól megtervezett anyagot kell vágni, akkor az utómunka vágás része nagyon gyorsan elkészül. 12 órát terveztem az utómunkára és 11 óra 11 perc lett. Ebben benne van az első vágat, és a 2 javítási kör is. Megjegyzem, nagyon kevés javítást kértek, azok is inkább a grafikai megjelenésre vonatkoztak.

Nagyon szuper projekt volt, izgalmas témával, segítőkész és együttműködő emberekkel. Köszönjük a lehetőséget, köszönjük, hogy a feedback alapján is elégedett ügyfelet tudhatunk az EuroSolid-ban.

Vélemények - EuroSolid

Legutóbbi bejegyzések

aces alkalmazottból vállalkozó colorist esettanulmány videó film finalcut h264 h265 lnkedIn videó marketing videó mennyibe kerül egy videó mozgóképipar profi videókészítés reklámfilm színezés toborzó videó utómunka videó videógyártás videó gyártás videó készítés videókészítés videó marketing videósorozat videó ára videó átadás youtube algoritmus

Árajánlatot szeretnék kérni

Árajánlat kérés új videós projektek gyártásához.

Név(Kötelező)
Milyen típusú videót szeretne?(Kötelező)
Kérlek, hogy mondd el, hogy mik az eddigi elképzelések a videós projekttel kapcsolatban. Minél részletesebb a leírás, annál gyorsabban tudok segíteni.
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
Build by PixelDesigns
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram