Videó gyártás - Reklámfilm készítés árak - 2023

Képernyőt és hangot adunk a vállalkozásodnak. Szerezz hírnevet az iparágadban, legyél szakértő a szakterületeden, válj ismertté. Erősítsd a céged hiteleségét, építs bizalmat a vevőidben a videók segítségével.

Első és legfontosabb (és a legbonyolultabb) kérdés ami beérkezik az ár: Mennyibe kerül egy reklámfilm elkészítése? - a Budacsik Mediánál? Erre a kérdésre próbálok a lehető legpontosabb választ adni ebben a bejegyzésben. Egy másikban az értékről fogok beszélni.

update: 2023. március 11.

A reklámfilm készítés árának befolyásoló tényezői:

 • Kell-e forgatókönyvet írni?
 • Projekt management és rendezés költségei.
 • A forgatás időtartamával kapcsolatos költségek. 1 vagy több nap?
 • A szereplők és a stáb költségei. Mekkora stáb kell? Kell-e szereplő vagy statiszta?
 • A felhasznált eszközök és technológiák költségei. Egy vagy több kamera? Milyen világítás, hangfelvétel kell?
 • A forgatás helyszíneivel kapcsolatos költségek. Egy ag több helyszín? Kell-e bérelni?
 • A vágást és az utómunkával kapcsolatos költségek.
LIGA Szakszervezetek forgatás

Videó- és reklámfilm készítés árak

Az ár egyik legfontosabb befolyásoló tényezője a forgatási napok száma - itt 1 napra szoktunk törekedni -, a másik a stáb mérete. Stábra azért van szükség, mert minden stábtag a saját területén kiváló és profi.

Amikor az operatőr a rendező a hangmérnök és a világosító is egyben, akkor a forgatás ideje hosszabb, a hibák lehetősége nagyobb, és a produktum sem lesz olyan profi minőségű, mint amikor egy stáb dolgozik együtt, összehangolva.

Videó vagy reklámfilm árazása minden esetben egyedi ajánlattal indul. Az árajánlat feltétele a kapott brief, amit az ügyfél biztosít. Ebben benne van, hogy mit szeretne a megrendelő látni a végeredményben. Ez alapján a gyártásvezetővel elkészítjük a pontos költségvetést, ha megkapjuk előre, hogy mennyi pénz áll rendelkezésre, akkor abból hozza ki a legjobb stábot az adott feladatra.

Nem baj, ha nincs konkrét brief, ebben is igyekszünk minden tudásunkkal segíteni, készítettünk is egy brief írás segédletet, de azt tudnod kell, hogy milyen platformra készül a videó, és kik a videód célközönségei. Ez a minimum, amire szükségünk van.

Néhány reklámfilm a referenciáinkból

01. Videó, reklámfilm gyártás - előkészítés

Az előkészítés az egyik legfontosabb lépés egy reklámfilm, esettanulmány videó gyártásának folyamatában. A jó előkészítés segít biztosítani, hogy a forgatás és az utómunka hatékonyan és gördülékenyen történjen, valamint lehetővé teszi, hogy a végtermék minél jobb minőségű legyen.

Az előkészítés fázisában az ügyféltől kapott brief alapján a forgatókönyv megírása és jóváhagyása, a kreatív tervezés, terepszemle, a forgatási helyszín és az időpontok kiválasztása, a költségtervezés, a stáb összeállítása is megtörténik. Az előkészítés a sikeres reklámfilm gyártás alapja, ezért fontos, hogy alaposan és részletesen végezzük el ezt a fázist.

02. Forgatás

Az árajánlat elfogadás és a forgatókönyv véglegesítése után jöhet a forgatási nap.

EuroSolid - Respray projekt forgatás

A forgatás napidíjban van megadva, amit a stábtagok napidíjai, a kiszállási díj és a felszerelések bérlési díjai alkotnak. Ez 120e Ft / nap-tól indul 1 fős stáb esetében. 4 fős stáb esetében (rendező, operatőr, hangmérnök és asszisztens) kb 350,000 Ft-tól indul. Egy forgatási nap maximum 12 óra kiszállással. A napidíj nem foglalja magában a rendező, projektmenedzsment valamint a gyártásvezetői feladatokat. Ennek díját külön tételben tüntetjük fel.

Budai Egészségközpont - Toborzó videója

03. Post production

A videós utómunka segíti a kreatív ötletek megvalósítását, és lehetővé teszi, hogy a végtermék minél jobb minőségű legyen. A vágás és a szerkesztés segít a történetmesélésben, a zene és a hang hozzáadása segít a hangulat megteremtésében. Az utómunka során a stáb képes javítani a forgatott anyagok minőségén, korrigálni a hibákat.

Blackmagic DaVinci Resolve Studio + Speed Editor

Átlagosan 10-20 óra között, vagy 2-3 nap az utómunka, ami  100e - 200e Ft. Ez teljes mértékben a koncepciótól függ. Igény esetén például külön történik a color (színezés) munkafolyamat is. Utómunka folyamat a DaVinci Resolve Studio legfrissebb verziójával történik, szem előtt tartva a professzionális és időhatékony munkavégzést, ami összességében a megrendelőnek spórol meg pénzt és növeli a közös produktivitásunkat és eredményünket.

Videók hatékony felhasználása

 1. YouTube : A YouTube a legnépszerűbb videómegosztó oldal, ahol a cégeknek lehetőségük van hosszú formátumú videókat feltölteni, amelyeket az emberek könnyen megtalálhatnak és megoszthatnak. A YouTube alkalmas a hosszú formátumú reklámfilmek és a márka bemutató videók feltöltésére.
 2. Social Media : A közösségi média a videók megosztásának egyik legjobb módja, mivel ez lehetővé teszi a cégeknek, hogy elérjék a célközönségüket és megosszák a videókat azokkal az emberekkel, akik követik őket. A Facebook, Instagram, TikTok, Twitter, LinkedIn stb. alkalmasak rövidebb formátumú videók megosztására, és különösen hatékonyak akkor, ha a célközönségnek van interakcióra lehetősége a videóval.
 3. Céges weboldal: A céges honlapokon való megjelenítés is hatékony lehet, főleg akkor ha a látogatók interaktív lehetőséget kapnak a videóval. A céges honlapokon a rövidebb formátumú videók hasznosak lehetnek a termékek bemutatásához, a vállalatról való információk megosztásához és a munkahelyi kultúráról való bemutatásához.

Reklámfilm utómunka általános lépései

 • adatmentés
 • transcode, proxy fileok elkészítése (gyorsabb editálás, másolás, átadás a vágónak)
 • snittek válogatása (hasznos anyag kiválogatása)
 • vágás
 • hangok szerkesztése, sfx (atmoszféra, zörejek, effektek)
 • jogtiszta zene kiválasztása - artlist.io - minden online platformon használható
 • expozíció korrekció (color correction ás color match)
 • színezés, színvilág kialakítása (color grading)
 • feliratozás, logó elhelyezés
 • magas minőségű export, általában online felületekre (H.264 vagy H.265)
 • Export több felületre: YouTube/Facebook 16:9, Instagram 1:1, TikTok 9:16

Videómarketing tanácsadás

A vásárlói út szinte mindegyik szakaszán kifizetődő a videó, de nem mindegy, hogy melyik felületre mit teszel ki és hogyan használod fel az elkészített tartalmat.

A videó segíthet abban, hogy könnyebben megtaláljanak a Google-ben, fellendítheti a social media jelenlétedet, és eredményesebbé teheti a hirdetéseidet.

Hogyan és hova használd őket, miként maxold ki a videóban rejlő lehetőségeket? Segítünk 1 órás online videómarketing tanácsadás keretében, aminek az költsége 39,900 Ft + ÁFA / óra. Amennyiben árajánlat mellé kéred a tanácsadást, az ára 29,900 Ft + ÁFA. Részletekért a videómarketing szolgáltatással kapcsolatban kattints ide.

Tehát mennyi?

Egy egyszerűsített feladatokkal számolva (nem kell sminkes, narráció, statiszta), 1-napos forgatással, 4 fős stábbal: rendező, operatőr, hangmérnök és gyártásvezető, 1 vágattal (végeredmény) átlagosan 

450,000 - 550,000 Ft 

között indul egy videó, reklámfilm elkészítése. A végeredményt a megrendelői igény erősen befolyásolja. Figyelembe kell venni, hogy egy forgatási napon nem csak 1 vágat készülhet. 2-3 akár 5 vágat esetén a végösszeg is nagyobb valamivel, de az 1 videóra vetített költség sokkal kedvezőbb lesz.

Promo videó képkocka

A reklámfilmek hossza

A reklámfilmek hossza sok tényezőtől függ, beleértve a célközönséget, a költségvetést és az üzenetet. Azonban általában a reklámfilmek hossza általában 30 másodperctől 60 másodpercig tart.

Az interneten található reklámfilmek esetén a hosszabb formátumok elterjedtebbek, ezért gyakrabban a reklámfilmek 1-2 perc közötti hosszúságúak, mivel ez több időt ad a történetmesélésre és a kreatív ötletek bemutatására.

Mindig fontos megfontolni a célközönséget, és hogy milyen eszközökön fogják megnézni a reklámfilmeket, így lehet eldönteni, hogy mennyi időre van szükség, hogy eljuttassuk az üzenetet a nézőkhöz.

Web-sorozatok készítése

Gyakran és szívesen készítünk web-sorozatokat is, amikor egy forgatási napon felveszünk 6-10 részt is egyszerre. Ilyenkor kialakítunk a videóknak egy közös sémát/arculatot, aminek a része a cég logó, egy új intró, és a grafikai elemek is.

YouTube-ra készülnek általában a web-sorozatok, és adott cég szeretné megmutatni a termékeit vagy a szolgáltatásait. Ilyen a Beerselection, a Czinege és Fiai vagy az RS Ablak YouTube csatornája is. A web-sorozatokról részletesen egy másik posztban olvashatsz.

Nézd meg a munkáink, és ha tetszenek, dolgozzunk együtt. Keress minket bátran, vagy töltsd ki a lap alján található ajánlatkérő formot.

Fontosnak tartjuk a határidők betartását, és ezt figyelembe szoktuk venni már a munkafelvételnél is. Minden folyamatról rendszeres tájékoztatást adunk, így a megrendelő folyamatosan tudni fogja hol tartunk.

Videó minőség

Ami a vevőd fejébe elsőre bekerül rólad, azt senki nem veri onnan ki.

Ha a videó minősége gyenge, a nézők valószínűleg elfordulnak a tartalomtól, és nem fogják tovább nézni. Egy jó minőségű videó hitelesebbnek és profibbnak tűnik, és ez segít megerősíteni a márka vagy termék megbízhatóságát és minőségét. A jó minőségű videók több emberhez jutnak el, mert több ember osztja meg őket a közösségi médiában, és ez segít növelni az üzenet elérését. Végül, a jó minőségű videó erősíti a márka imázst, javítja a cég értékét, és növeli a célközönség bizalmát és elkötelezettségét a márka iránt.

Remélem, hogy ez a rövid, de lényegretörő írásom segít sokaknak eligazodni. 

Olvasd el az értékadásról szóló cikkünket is. Ebből a cikkből megtudod, hogy milyen értéket adunk a videó mellett.

Ha szeretnéd növelni a márka ismertségét, elérni a célközönséget és növelni az üzleti eredményeket, akkor kérj árajánlatot.

Árajánlatot szeretnék kérni

Név(Kötelező)
Milyen típusú videót szeretne?(Kötelező)
Videó(k) felhasználási területei(Kötelező)
Kérlek, hogy jelöld be, hogy melyik platformra szánod a projektet
Kérlek, hogy mondd el, hogy mik az eddigi elképzelések a videós projekttel kapcsolatban. Minél részletesebb a leírás, annál gyorsabban tudok segíteni.
Videómarketing tanácsadást szeretne?(Kötelező)
1 órás online tanácsadás 39,000 Ft + ÁFA / óra helyett 29,900 Ft + ÁFA, ha elfogadott árajánlathoz kéri a tanácsadást.
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
Build by PixelDesigns
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram