Videó készítés - Mennyibe kerül egy videó? - 2024

Kifejezetten Kis- és Középvállalkozások videós igényire specializálódtunk.

Képernyőt és hangot adunk a vállalkozásodnak. Szerezz hírnevet az iparágadban, legyél szakértő a szakterületeden, építs brandet videókkal.

Első és legfontosabb (és a legbonyolultabb) kérdés ami beérkezik az ár: Mennyibe kerül egy céges videó elkészítése? - a Budacsik Mediánál? Erre a kérdésre próbálok a lehető legpontosabb választ adni ebben a bejegyzésben. Egy másikban az értékről fogok beszélni.

update: 2024. június 27.

Az Image Film készítés árának befolyásoló tényezői

 • Kell-e forgatókönyvet írni?
 • Projekt management és rendezés költségei.
 • A forgatás időtartamával kapcsolatos költségek. 1 vagy több nap?
 • A szereplők és a stáb költségei. Mekkora stáb kell? Kell-e szereplő vagy statiszta?
 • A felhasznált eszközök és technológiák költségei. Egy vagy több kamera? Milyen világítás, hangfelvétel kell?
 • A forgatás helyszíneivel kapcsolatos költségek. Egy vagy több helyszín? Kell-e bérelni?
 • A vágás és az utómunkával kapcsolatos költségek.

Videó- és reklámfilm készítés árak

Az ár egyik legfontosabb befolyásoló tényezője a forgatási napok száma - itt 1 napra szoktunk törekedni -, a másik a stáb mérete. Stábra azért van szükség, mert minden stábtag a saját területén kiváló és profi.

Amikor az operatőr a rendező a hangmérnök és a világosító is egyben, akkor a forgatás ideje hosszabb, a hibák lehetősége nagyobb, ezért alaposabb felkészülésre és tervezésre van szükség.

Videó vagy reklámfilm árazása minden esetben egyedi ajánlattal indul. Az árajánlat feltétele a kapott brief, amit az ügyfél biztosít. Ebben benne van, hogy mit szeretne a megrendelő látni a végeredményben. Ez alapján a gyártásvezetővel elkészítjük a pontos költségvetést, ha megkapjuk előre, hogy mennyi pénz áll rendelkezésre, akkor abból hozza ki a legjobb stábot az adott feladatra.

Nem baj, ha nincs konkrét brief, ebben is igyekszünk minden tudásunkkal segíteni, készítettünk is egy brief írás segédletet, de azt tudnod kell, hogy milyen platformra készül a videó, és kik a videód célközönségei. Ez a minimum, amire szükségünk van.

Néhány reklámfilm a referenciáinkból

01. Videó, reklámfilm gyártás - előkészítés

Az előkészítés az egyik legfontosabb lépés egy reklámfilm, esettanulmány videó gyártásának folyamatában. A jó előkészítés segít biztosítani, hogy a forgatás és az utómunka hatékonyan és gördülékenyen történjen, valamint lehetővé teszi, hogy a végtermék minél jobb minőségű legyen.

Az előkészítés fázisában az ügyféltől kapott brief alapján a forgatókönyv megírása és jóváhagyása, a kreatív tervezés, terepszemle, a forgatási helyszín és az időpontok kiválasztása, a költségtervezés, a stáb összeállítása is megtörténik. Az előkészítés a sikeres reklámfilm gyártás alapja, ezért fontos, hogy alaposan és részletesen végezzük el ezt a fázist.

02. Forgatás

Az árajánlat elfogadás és a forgatókönyv véglegesítése után jöhet a forgatási nap.

Magyar Látszerész Szövetség

A forgatás napidíjban van megadva, amit a stábtagok napidíjai, a kiszállási díj és a felszerelések bérlési díjai alkotnak. Ez 130e Ft / nap-tól indul 1 fős stáb esetében. 4 fős stáb esetében (rendező, operatőr, hangmérnök és asszisztens) kb 350,000 Ft-tól indul. Egy forgatási nap maximum 12 óra kiszállással. A napidíj nem foglalja magában a rendező, projektmenedzsment valamint a gyártásvezetői feladatokat. Ennek díját külön tételben tüntetjük fel.

werk videó
HD Jobs - Image Film forgatás

03. Post production

A videós utómunka segíti a kreatív ötletek megvalósítását, és lehetővé teszi, hogy a videó minél jobb minőségű legyen. A vágás és a szerkesztés segít a történetmesélésben, a zene és a hang hozzáadása segít a hangulat megteremtésében és segíti a sztorit. Az utómunka során a stáb képes javítani a forgatott anyagok minőségén, korrigálni a hibákat.

Blackmagic DaVinci Resolve Studio

Átlagosan 10-20 óra között, vagy 2-3 nap az utómunka, ami  100e - 250e Ft. Ez teljes mértékben a koncepciótól függ. Igény esetén például külön történik a color (színezés) munkafolyamat is. Utómunka folyamat a DaVinci Resolve Studio legfrissebb verziójával történik, szem előtt tartva a professzionális és időhatékony munkavégzést, ami összességében a megrendelőnek spórol meg pénzt és növeli a közös produktivitásunkat és eredményünket. Az sem mindegy, hogy egy vagy több mutációt készítünk el.

A Látás Hónapja kampány

Videó készítés utómunka általános lépései

 • adatmentés
 • transcode, proxy fileok elkészítése (gyorsabb editálás, másolás, átadás a vágónak)
 • snittek válogatása (hasznos anyag kiválogatása)
 • vágás
 • hangok szerkesztése, sfx (atmoszféra, zörejek, effektek)
 • jogtiszta zene kiválasztása - artlist.io - minden online platformon használható
 • expozíció korrekció (color correction ás color match)
 • színezés, színvilág kialakítása (color grading)
 • feliratozás, logó elhelyezés
 • magas minőségű export, általában online felületekre (H.264 vagy H.265)
 • Export több felületre: YouTube/Facebook 16:9, Instagram 1:1, TikTok 9:16
Ügyvédi imázsfilm
Ügyvédi imázsfilm

A reklámfilmek hossza

A reklámfilmek hossza sok tényezőtől függ, beleértve a célközönséget, a költségvetést és az üzenetet. Azonban általában a reklámfilmek hossza általában 30 másodperctől 60 másodpercig tart.

Az interneten található reklámfilmek esetén a hosszabb formátumok elterjedtebbek, ezért gyakrabban a reklámfilmek 1-2 perc közötti hosszúságúak, mivel ez több időt ad a történetmesélésre és a kreatív ötletek bemutatására.

Mindig fontos megfontolni a célközönséget, és hogy milyen eszközökön fogják megnézni a reklámfilmeket, így lehet eldönteni, hogy mennyi időre van szükség, hogy eljuttassuk az üzenetet a nézőkhöz.

Web-sorozatok készítése

Gyakran és szívesen készítünk web-sorozatokat is, amikor egy forgatási napon felveszünk 6-10 részt is egyszerre. Ilyenkor kialakítunk a videóknak egy közös sémát/arculatot, aminek a része a cég logó, egy új intró, és a grafikai elemek is.

YouTube-ra készülnek általában a web-sorozatok, és adott cég szeretné megmutatni a termékeit vagy a szolgáltatásait. Ilyen a Beerselection, a Czinege és Fiai vagy az RS Ablak YouTube csatornája is. A web-sorozatokról részletesen egy másik posztban olvashatsz.

Nézd meg a munkáink, és ha tetszenek, dolgozzunk együtt. Keress minket bátran, vagy töltsd ki a lap alján található ajánlatkérő formot.

Fontosnak tartjuk a határidők betartását, és ezt figyelembe szoktuk venni már a munkafelvételnél is. Minden folyamatról rendszeres tájékoztatást adunk, így a megrendelő folyamatosan tudni fogja hol tartunk.

Videó minőség

Ami a vevőd fejébe elsőre bekerül rólad, azt senki nem veri onnan ki.

Ha a videó minősége gyenge, a nézők valószínűleg elfordulnak a tartalomtól, és nem fogják tovább nézni. Egy jó minőségű videó hitelesebbnek és profibbnak tűnik, és ez segít megerősíteni a márka vagy termék megbízhatóságát és minőségét. A jó minőségű videók több emberhez jutnak el, mert több ember osztja meg őket a közösségi médiában, és ez segít növelni az üzenet elérését. Végül, a jó minőségű videó erősíti a márka imázst, javítja a cég értékét, és növeli a célközönség bizalmát és elkötelezettségét a márka iránt.

Remélem, hogy ez a rövid, de lényegretörő írásom segít sokaknak eligazodni. 

Olvasd el az értékadásról szóló cikkünket is. Ebből a cikkből megtudod, hogy milyen értéket adunk a videó mellett.

Ha szeretnéd növelni a márka ismertségét, elérni a célközönséget és növelni az üzleti eredményeket, akkor kérj árajánlatot.

Árajánlatot szeretnék kérni

Név(Kötelező)
Milyen típusú videót szeretne?(Kötelező)
Kérlek, hogy mondd el, hogy mik az eddigi elképzelések a videós projekttel kapcsolatban. Minél részletesebb a leírás, annál gyorsabban tudok segíteni.
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
Build by PixelDesigns
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram