Videó gyártás - Mennyibe kerül egy videó? - 2022

Első és legfontosabb kérdés lehet, hogy: Mennyibe kerül egy videó? - a Budacsik Media Solutions-nél? Erre a kérdésre próbálok a lehető legpontosabb választ adni ebben a bejegyzésben.

update: 2022. május 19.

Videó készítés árak

 • Forgatási nap 80,000 Ft - 110,000 Ft-ig
 • Utómunka 7,500 Ft / óra (legtöbb esetben 15-25 óra között szokott lenni, projekt függő)
 • Világítás napidíja 10,000 Ft - forgatási jelenet, helyszín bevilágítása
 • Hangfelvétel interjúkhoz 15,000 Ft napidíj
 • Narráció a reklámfilmhez 30,000 - 50,000 Ft között van egy 3 perces videó narrációja
 • Sminkes 40,000 - 70,000 Ft között szokott lenni, rendelkezésreállási időtől függ
 • Forgatókönyv írás, ha szükség van rá 50,000 - 70,000 Ft között, főleg reklámfilmeknél fontos.

01. Videó gyártás - előkészítés

Beérkezik a videó készítés igénye hozzánk, amelyet igényelemzés és a szükséges kérdések feltevése követ. A cél a feladat pontos meghatározása.

Az előzetes megbeszélések és egyeztetések alapján elkészül egy koncepció, majd az árajánlat. Ennek elfogadása után pedig szerződünk, majd (ha szükséges) a forgatókönyv, snittlista és a technikai forgatókönyv. A forgatókönyvet készen is kaphatjuk (néha brief), vagy mi írjuk meg.

Szükség van helyszínre, illetve szereplőkre is. Ha külsős szereplőt kell hozni, akkor neki is lesz napidíja. A helyszínt legtöbbször a megbízó szokta biztosítani. Székhelye vagy telephelye a forgatási helyszín, így az adott. Ellenkező esetben itt is napi bérleti díjjal lehet számolni, mint pl videó stúdió használat.

02. Forgatás

Csapó

A forgatás napidíjban lesz megadva. Ez 80e Ft / nap-tól indul, ami tartalmazza a forgatáshoz szükséges 1 kamerát, az előkészületeket, az operatőri díjat és a kiszállás díját. Két kamerás forgatás esetén a napidíj + 20e Ft, ha nem szükséges plusz operatőr is. Egy forgatási nap maximum 10 óra. A napidíj magában foglalja a a tervezést (igényfelmérés, koncepció kidolgozása), és az előkészületet (szereplők, helyszínek keresése), valamint minden technikai követelményt is, mint pl.: kameratesztek, akku töltés, stb..

Budai Egészségközpont - Toborzó videója

03. Post production

Blackmagic DaVinci Resolve Studio + Speed Editor

Az utómunka összetett folyamat és több lépésből áll. Átlagosan 15-25 óra, vagy 2-3 nap az utómunka, ami  110e - 190e Ft. Ez teljes mértékben a koncepciótól függ. Igény esetén például külön történik a color (színezés) munkafolyamat is. Utómunka folyamat a DaVinci Resolve Studio legfrissebb verziójával + DaVinci Resolve Speed Editorral történik szem előtt tartva a professzionális és időhatékony munkavégzést, ami összességében a megrendelőnek spórol meg pénzt és növeli a közös produktivitásunkat és eredményünket.

Videó utómunka általános lépései

 • adatmentés
 • transcode, proxy fileok elkészítése (gyorsabb editálás)
 • snittek válogatása (hasznos anyag kiválogatása)
 • vágás
 • hangok szerkesztése, sfx (atmoszféra, zörejek, effektek)
 • jogtiszta zene kiválasztása - artlist.io - minden online platformon használható
 • expozíció korrekció (color correction ás color match)
 • színezés, színvilág kialakítása (color grading)
 • feliratozás, logó elhelyezés
 • magas minőségű export, általában online felületekre (H.264 vagy H.265)
 • Export több felületre: YouTube/Facebook 16:9, Instagram 1:1, TikTok 9:16

04. Videó marketing tanácsadás

Figyelembe véve az ügyfél igényeket, végig kísérjük az elkészült videók életútját a tervezéstől a gyártáson át egészen a publikálásig.

Kiegészítő szolgáltatásként segítünk az elkészült videók közösségi
médiában való terjesztésében gyakorlati tippekkel, SEO tanácsokkal, vagy akár a teljes folyamat elvégzésével. Ezek a csatornák: Facebook, Instagram, YouTube és Google Cégem.

Továbbá, igény esetén, ill. grafikus hiányában szívesen segítünk elkészíteni a videók borítóképét is.

Tehát mennyi?

Egy egyszerűsített feladatottal számolva, 1-napos forgatással, 1 vágattal (végeredmény) átlagosan 

190,000 - 300,000 Ft 

között jön ki egy videó elkészítése. A végeredményt a megrendelői igény erősen befolyásolja. Figyelembe kell venni, hogy egy forgatási napon nem csak 1 vágat készülhet. 2-3 akár 5 vágat esetén a végösszeg is nagyobb valamivel, de az 1 videóra vetített költség sokkal kedvezőbb lesz.

Promo videó képkocka

Az elkészült videó hossza

Jellemzően 1-3 perces videóhoz is ugyan azok a munkálatok szükségesek. Tehát ebben nincs igazán különbség. A videó témája, és stílusa meghatározza a vágást és a színvilágot, ami így lehet egészen extrém is, vagy nagyon egyszerű. Ezek a minimum árak, amikkel lehet számolni, az eredmény és minőség pedig a referenciáim közt található.

Web-sorozatok készítése

Gyakran és szívesen készítünk web-sorozatokat is, amikor egy forgatási napon felveszünk 6-10 részt is egyszerre. Ilyenkor kialakítunk a videóknak egy közös sémát/arculatot, aminek a része a cég logó, egy új intró, és a grafikai elemek is.

YouTube-ra készülnek általában a web-sorozatok, és adott cég szeretné megmutatni a termékeit vagy a szolgáltatásait. Ilyen a Beerselection, a Czinege és Fiai vagy az RS Ablak YouTube csatornája is. A web-sorozatokról részletesen egy másik posztban olvashatsz.

Nézd meg a munkáink, és ha tetszenek, dolgozzunk együtt. Keress minket bátran, vagy töltsd ki a lap alján található ajánlatkérő formot.

Fontosnak tartjuk a határidők betartását, és ezt figyelembe szoktuk venni már a munkafelvételnél is. Minden folyamatról rendszeres tájékoztatást adunk, így a megrendelő folyamatosan tudni fogja hol tartunk.

Liferay Digital Talks

Videó minőség

Nagyon sok rossz minőségű, vagy unalmas videó kering a neten. Ha ezt egy cég teszi ki magáról, arról azonnal rossz véleményt alkotnak a nézők. A jó videót tovább tart elkészíteni, költségesebb is, de tovább marad életben, és megtérül a befektetés. Egy gyenge minőségű videó gyakran csak rombolja a vállalkozás külső megítélését.

Legyen sztorid, leygen mondanivalód, akarj megmutatni valamit a közönségednek, a leendő vevőidnek.

Remélem, hogy ez a rövid, de lényegretörő írásom segít sokaknak eligazodni. 

Videó készítés árajánlat

Árajánlat kérés új videós projektek gyártásához.
Név(Kötelező)
Milyen típusú videót szeretne?(Kötelező)
Videó(k) felhasználási területei(Kötelező)
Kérlek, hogy jelöld be, hogy melyik platformra szánod a projektet
Kérlek, hogy mondd el, hogy mik az eddigi elképzelések a videós projekttel kapcsolatban. Minél részletesebb a leírás, annál gyorsabban tudok segíteni.
Segítsünk a videók hirdetésében is?(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
Build by PixelDesigns
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram