Videó készítés kis- és középvállalkozásoknak

2023-ban már nem kell bizonyítani, vagy meggyőzni azzal kapcsolatban senkit, hogy a videók rendkívül hatékonyak érnek el az emberekhez. Azt viszont még sokan nem tudják, hogy nem maga a videós formátum a csodafegyver. Szerintem ezért lehet látni nagyon sok vállalkozás YouTube csatornáján gyenge minőségű videókat. Már tudják, hogy csinálni kell, de nem jól. Mi ezzel a baj?

A gyenge videó üzleti kárt okoz

Tegyük fel, hogy egy tetőfedő céged van. A weboldal elsőre meggyőző, minőségi, ezért tovább olvas a látogatód. Hamar eljut az árakig, majd a referenciákig, ezeknek mind meggyőzőnek kell lenniük, különben folytatja a Google következő találatával. Majd jönnek a videók, amik elveszíthetik az érdeklődőt, ha

 • gyenge minőségű: kép vagy hang, esetleg mindkettő
 • régiek a videók: gyanús, fura, aggodalmat kelt, ha régen voltak videók, de már nincs
 • csúnya a YouTube csatorna: nincs rendes borítókép, cím, leírás
 • gyenge nézettség: 47 megtekintés valóban nem vonzó, bizonyára nem foglalkoznak a videókkal

Hogyan készítsünk jó videós tartalmakat?

Ha referencia videókat készít egy vállalkozás, akkor fontos a rendszeresség is a minőség mellett. Szolgáltatástól függően, legyen heti, vagy havi 1 videó. Ezeket jól fel kell építeni, hogy mit akarunk megmutatni a videókkal. Tudni kell, hogy mi fogja meggyőzni az ügyfelet.

Videó forgatás

Ha esettanulmány videót kell forgatni, akkor hasonlóak a feltételek a referencia videókhoz, de nagyon fontos, hogy szólaljon meg a vállalkozás ügyfele személyesen is. Meggyőző, ha valós ügyfelet látunk, aki saját szavaival mondja el a tapasztalatait a termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatban.

Amikor imázsfilmet akar készíteni a cég, akkor nagyon fontos, hogy a céget az ügyvezető vagy a tulajdonos mutassa be. Le kell ültetni a kamera elé, és mutassa be a cégét, a szolgáltatásait, a különlegességeit, mondja el, hogy mire büszkék, kiknek szolgáltatnak/gyártanak stb.

BKV forgatás
BKV forgatás

Leggyakoribb megkeresés a termék vagy szolgáltatás bemutató videó. Ezeket a weboldalon lehet a legjobban érvényesíteni, de a YouTube-ról kell linkelni, hogy ott organikusan és önállóan is dolgozzanak nekünk a videók.

Meg kell szólalni a videókban

Mindenki felejtse el az unalmas, vagy éppen hiper kreatív zenés videókat. Hiszek kinek adsz el? B2B, B2C? Inkább H2H (human to human)? Ember ad el embernek, és ezt nem szabad elfelejteni. Én sokkal nagyobb eséllyel veszem meg Tőled a terméket, ha szimpatikus vagy.

Az alábbiakban nézzük meg, miért fontos, hogy jó minőségű videós tartalmakat készítsenek az üzleti vállalkozások.

 1. Vonzóbbá teszi a weboldalt: A jó minőségű videók segítenek a vállalkozásoknak felkelteni a látogatók érdeklődését, és vonzóbbá teszik a weboldalt. A videók segítségével a vállalkozások bemutathatják termékeiket vagy szolgáltatásaikat, és azok előnyeit, amelyek így sokkal érthetőbben jelenhetnek meg a felhasználók számára.
 2. Növeli az eladásokat: A jó minőségű videók segítségével a vállalkozások hatékonyan mutathatják be termékeiket, szolgáltatásaikat, és azok hasznosságát, így növelhetik az eladásokat. A videók segítségével a felhasználók sokkal könnyebben megérthetik, hogy hogyan működik az adott termék vagy szolgáltatás, és hogyan segítheti az életüket.
 3. Növeli a közösségi megosztásokat: Az interneten a videók sokkal nagyobb eséllyel válnak virálissá, mint más típusú tartalmak. Ha a vállalkozások jó minőségű videókat tesznek ki a weboldalukra, akkor ezeket a videókat könnyebb megosztani a közösségi médiában, és így növelni a közösségi megosztásokat.
 4. A videók javítják a keresőoptimalizálást: A videók használata a weboldalon nem csak a látogatók érdeklődését növelheti, hanem segíthet a keresőoptimalizálásban (SEO) is. A videók magasabb rangsorolást kaphatnak a keresőmotorokban, és így több látogatót vonzhatnak a weboldalra.
 5. Hitelessé teszi a vállalkozást: A jó minőségű videók segítségével a vállalkozások hitelességet sugározhatnak a felhasználók felé. A videók lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy bemutassák a munkájukat, az embereket a csapatban, és hogy bemutassák, hogy hogyan segíthetik a vásárlókat az életükben. Ez segíthet megerősíteni a kapcsolatot a vállalkozás és a vásárlók között.
video forgatás

Mitől lesz JÓ a videó?

 1. Kiváló minőségű felvétel: jól látható, tiszta kép, szép kompozíciók.
 2. Tiszta hangminőség: legalább annyira fontos, mint a jó kép.
 3. Tartalom: csak a jól megtervezett tartalom érdekes a vásárlók számára.
 4. Stílus: a vállalkozás arculatát tükrözze. Lehet humoros, érzelmes, informatív.
 5. Vágás: ne legyen hosszú vagy unalmas, de túl pörgős sem, amit nehéz feldolgozni.

Ha ilyen videókat szeretnél, akkor keress minket!

Árajánlatot szeretnék kérni

Árajánlat kérés új videós projektek gyártásához.

Név(Kötelező)
Milyen típusú videót szeretne?(Kötelező)
Kérlek, hogy mondd el, hogy mik az eddigi elképzelések a videós projekttel kapcsolatban. Minél részletesebb a leírás, annál gyorsabban tudok segíteni.
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
Build by PixelDesigns
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram