LinkedIn - HR és toborzó videó készítés

Vajon mennyire nehéz megtalálni ma a különböző üzletágakban megfelelő munkaerőt? Ha a válaszod az, hogy a Te piacodon nehéz, akkor érdemes tovább olvasnod, hogy megtudd, miben tudok segíteni.

LinkedIn videó készítés

Egy IT multi cégnél dolgoztam, és amikor új fejlesztőt kellett keresni, egyszerűen megírtak egy új bejegyzést a Professional portálra. Ahogy nőtt a cég, már a céges honlapon is megjelent az állások menü, ami alatt elérhető volt az összes aktuális álláshirdetés. Ugyanis, mindig volt nyitott pozíció.

Manapság pedig LinkedIn-en látni sok "We Are Hiring!" kategóriájú képet ami a céges weboldalra linkel, majd ezt megosztják az alkalmazottak, és akik szimpatizálnak a céggel, esetleg, akik tudják, hogy van olyan ismerősük, akiket érdekelhet az adott állás.

Mi ezzel a baj?

Az égvilágon semmi, bizonyára működik. Kisebb problémák viszont adódnak, amiken úgy lehet javítani, ha a fenti megoldásokat kiegészítjük videókkal. Például

  • Stock fotók használata - idegen érzés, és nem építi a bizalmat. Nem enged egy pici betekintést sem a cégbe.
  • Külső link - A felhasználónak ki kell lépnie az oldalról, ha a képre kattint. Egy döntési pont, ahol érdeklődőt lehet veszíteni.
  • Aki nagyon keres, Rád fog találni a Profession-on, de aki még csak "nézelődik", az nem, főleg nem a weboldaladra.

Talán nem is arra az emberre van szükséged, aki aktívan keres, és kicsit kiszolgáltatott helyzetben van. Képes lenne elvállalni akkor is a munkát, ha nem az a legjobb a számára, ezt tudja, de szorít az idő, a számlák, család, stb..

Sokkal jobb lehet olyan munkavállalókat találni, akik még nem döntötték el, hogy váltani szeretnének, és csak "nézelődnek a piacon", keresik a kínálkozó lehetőségeket. Ők a "billegők", akiket csak ki kell mozdítanod. Őket lehet nagyszerűen elérni és elcsábítani a toborzó videókkal. Ezeket a videókat Facebookon és LinkedInen is kiválóan használhatod és rájuk találhatsz.

Milyen legyen a toborzó videó?

A LinkedIn specifikációnak megfelelően kell a videó gyártást elvégezni, ami elég rugalmasak. Fontos tudni viszont már az elején, hogy meg lesz hirdetve LinkedIn-en, vagy sem.

Legalább fél perc és maximum 2 perc az ajánlott. A lényeg, hogy ne legyen vontatott, ne legyen unalmas, csak addig tartson, amíg a mondanivaló, vagyis a nyitott állás bemutatása.

Legjobb, ha félközeli beállításban készül el a videó, és a szereplő határozottan a kamerába nézve prezentálja a lehetőségeket. A videót be lehet vezetni rövid intro videóval, ami a helyszínt mutatja be, valamint néhány vágókép is helyet kaphat.

Videó lezárása pedig egy céges weboldal link / állások, esetleg telefonszám és természetesen logo.

Nem szabad azonban tele tenni vágóképekkel. Sokszor előfordul, hogy egy videóban, ha már fizetnek érte, legyen benne minden, és a végeredmény nem lesz egyértelmű, könnyen feldolgozható, inkább zavaros.

Szintén fontos, hogy a videó illeszkedjen a céges arculatba: fontok, színek, logó elhelyezés és hangulata tekintetében, de egy jól eltalált, extravagáns stílus sokat dobhat az eredményességén.

Miért készítsek videót a LinkedIn-re?

5 tipp, hogy miért érdemes a LinkedIn-re is kitenned rendszeresen videókat.

  1. A LinkedIn üzleti szempontból célirányosabb platform, mint a Facebook vagy a YouTube. Business and Jobs 🙂
  2. A videó a néző számára könnyen és kényelmesen ad át sok hasznos információt a látogató számára.
  3. A LinkedIn célcsoportja a fiatal és középkorú cégvezetők vagy munkavállalók.
  4. Növelheted a márkád ismertségét üzleti szempontból a lehető leghasznosabb közösségi médiában.
  5. Kitűnhetsz a tömegből, ha LinkedIn-en kiváló minőségű tartalommal, például videókkal jelensz meg.

A Budacsik Media Solutions YouTube csatornámon megtalálhatóak a legfrissebb referencia videók, amik segíthetnek a döntésben.

Build by PixelDesigns
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram